24. 10. 1926

Legendární Houdini. Král iluzí a mistr úniku svým uměním fascinoval davy

Harry Houdini. Říkalo se o něm, že se dokáže dostat z každé situace. Unikl ze svěrací kazajky pověšený na radničních hodinách, vyvlekl se z pout ve speciální nádrži s vodou, nechal se dokonce zaživa pohřbít dva metry pod zem. To všechno jsou kousky, které nebyly obyčejnou efektní iluzí, ale vyžadovaly i velké úsilí a fyzickou kondici. Jeden z nejlepších iluzionistů všech dob povýšil pouliční šarlatánství na opravdové umění a předváděl nervy drásající představení. Z chudého maďarského chlapce se stal úspěšným, obdivovaným, bohatým a především – legendárním umělcem, který inspiroval tisíce dalších.

Nejnovější videa na MALL.TV

Sledujte MALL.TV na všech zařízeních

Životy slavných a další oblíbené pořady MALL.TV, můžete sledovat pohodlně v mobilu, ve své Smart TV nebo na XBOXU! Stačí si jen vybrat.

App Store Google Play

MALL.TV lze sledovat na všech těchto platformách a zařízeních:

Apple TV PC Tablet Mobil Internet XBOX Smart TV
mobilní aplikace

Životy slavných je neziskový projekt, který využívá volné dostupnosti společné práce autorů a uspořádává výsledky jejich úsilí na jednom místě tak, aby nejlépe posloužilo svému úmyslu - výuce v českých školách a bylo k dispozici učitelům a učitelkám bez zbytečných bariér.