31. 12. 1999

Den, kdy rezignoval Boris Jelcin

Boris Jelcin, jehož zvolení prezidentem po skončení starých komunistických pořádků v roce 1991 způsobilo takové nadšení, je ruským národem o osm let později stejně freneticky zatracován. Za dobu svého působení zapříčinil ekonomickými reformami neuvěřitelnou bídu, nezaměstnanost, došlo na pouliční boje, krveprolití, stovky mrtvých, tanky v ulicích, ústavní krizi i totální ekonomický krach země… A v rámci „nové ekonomiky“ stál Jelcin i za privatizací, během které si vysoce cenný národní majetek rozdělila skupina oligarchů – ti pak prezidenta podporovali za každých okolností. Tomu všemu nevěřícně přihlížel celý svět. Stejně tak jako okamžiku, kdy ve svém projevu 31. 12. 1999 Boris Jelcin nečekaně oznamuje své odstoupení z funkce.

Nejnovější videa na MALL.TV

Sledujte MALL.TV na všech zařízeních

Životy slavných a další oblíbené pořady MALL.TV, můžete sledovat pohodlně v mobilu, ve své Smart TV nebo na XBOXU! Stačí si jen vybrat.

App Store Google Play

MALL.TV lze sledovat na všech těchto platformách a zařízeních:

Apple TV PC Tablet Mobil Internet XBOX Smart TV
mobilní aplikace

Životy slavných je neziskový projekt, který využívá volné dostupnosti společné práce autorů a uspořádává výsledky jejich úsilí na jednom místě tak, aby nejlépe posloužilo svému úmyslu - výuce v českých školách a bylo k dispozici učitelům a učitelkám bez zbytečných bariér.